Energiatodistus

Meiltä saatte energiatodistuksen ammattitaidolla ja tarvittaessa nopeasti. Henkilökunnallamme on energiatodistuksen laatijan ylempi pätevyys sekä kokemusta erilaisten kohteiden laskennasta. Teemme asiakaskäyntejä mielellämme myös iltaisin ja viikonloppuisin asiakkaan toiveiden mukaan.

Olemassa olevan omakotitalon energiatodistuksen hinta on n. 300 – 350 euroa. Rivitalon energiatodistuksen hintahaarukka n. 350 – 450 euroa ja kerrostalon n. 350 – 600 euroa. Energiatodistus on rakennuskohtainen, joten jos taloyhtiössä on useampia rakennuksia, on niistä jokaisesta laadittava oma energiatodistuksensa.

Koska jokainen rakennus on erilainen ja lähtötiedot voivat poiketa toisistaan, niin pyydämme ottamaan yhteyttä, jotta saatte asianmukaisen tarjouksen energiatodistuksesta.

1.7.2017 alkaen myös ennen vuotta 1980 käyttöönotetuissa pientaloissa energiatodistus on tullut pakolliseksi.


Mikä energiatodistus on? talokuva

Energiatodistus on työkalu rakennusten energiatehokkuuden vertailuun ja parantamiseen myynti- ja vuokraustilanteessa. Energiatodistus perustuu rakennuksen ominaisuuksiin ja niistä laskettuihin standardikäytön mukaisiin energiankulutuksiin, joten sen avulla voi verrata keskenään eri rakennuksia. 

Rakennuksen käyttäjät eivät ole vertailun kohteena, ainoastaan itse rakennus. Energiatehokkuusluokka perustuu laskettuun kulutukseen, ja energiatodistuksessa ilmoitetaan ainoastaan toteutunut energiankulutus. Rakennuksen tuleva tai nykyinen omistaja saa energiatodistuksen osana myös ammattilaisen laatimia säästösuosituksia, joiden avulla energiatehokkuutta rakennuksessa voidaan parantaa. 

Energiatodistus vaaditaan uudisrakennukselle rakennuslupaa haettaessa sekä olemassa olevalle rakennukselle myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Vaatimus ei koske kuitenkaan kaikkia tilanteita. Energiatodistus on voimassa 10 vuotta sen antopäivästä.

1.5.2015 alkaen uudet energiatodistukset on tallennettu www.energiatodistusrekisteri.fi – palveluun. Palvelusta voi kuka tahansa etsiä energiatodistuksia tai pätevöityneitä energiatodistusten laatijoita nimen, osoitteen tai alueen mukaan. Uudet, ja ainoat lailliset, energiatodistukset tunnistaa siitä, että niissä on sähköinen allekirjoitus. Vanhoja ennen 1.5.2015 tehtyjä energiatodistuksia ei tulla tallentamaan energiatodistusrekisteriin.

Huom! Energiatodistusten laadintaa valvova taho ARA edellyttää, että energiatodistus on esitettävä jo esittelytilaisuuksissa, joten se kannattaa hankkia heti kun asunnon myynti tai vuokraus tulee ajankohtaiseksi.

Laki energiatodistuksesta löytyy kokonaisuudessaan täältä, ja paljon lisätietoa löytyy Motivan energiatodistussivulta.

Näin luet energiatodistusta esiteen saat tästäenergiatodistus

adminEnergiatodistus